2020. január 21., kedd

Hegyek

Főként alföldi, síkvidéki lakók  vagyunk.  Közülünk lakik valaki hegyek között?
Milyen a viszonyunk a hegyekhez?
Melyik volt a legmagasabb csúcs, amit láttunk, amin jártunk? Meséljetek!
Régi tagtársaink merre vannak?

7 megjegyzés:

klaribodo írta...

Kedves Bluemoon, például én hegyek között lakom a Gete aljában. A községbe 4 km-es szerpentinen lehet feljönni, naponta többször van busz a 10-es úthoz, azon mennek az autók Pestre, 35 km.
A községben van polgármesteri hivatal,egy élelmiszerbolt, van patika, uszoda, sportcsarnok, könyvtár, posta, közösségi ház. Többnyire szórakoztató rendezvényeknek ad helyet, ezek engem nem érdekelnek. Bottal megyek kenyérért a pékségbe, ennyi. Nem tudok miről beszámolni, elnézést.

bluemoon írta...

Arra gondoltam kedves Druszám, hogy leírod, hogy szereted-e a hegyeket, milyen hegyeket láttál életedben Alpokban, Kárpátokban, Dolomitokban, Tátrában, télen-nyáron, milyen az, amikor mindent befed a hó, amikor a déli lejtő kizöldül, hogy folynak le a téli vizek olvadáskor, meg ilyenek...mindig hegyek között éltél? lakták síkvidéken? az milyen volt a hegyekhez képest?
Most meg megyek megkeresem a térképen hol van az a Gete alja, mert biz'Isten csak annyit tudok róla, amit írtál, hogy 10-es út mentén, 35 km-re Pesttől.

klaribodo írta...

Kedves Drusza, nehéz idők járnak. Nem tudok szívvel részt venni ebben, elnézést.

bluemoon írta...

Sajnálom... A dolgok mielőbbi jobbra fordulását kívánom!

klaribodo írta...

:))

Kriszta írta...

Itt, itt, mint régi :)

Majd jövök egy csavarral, hogy hegy is legyen, meg Tisza is még (mert tud ám olyat!) és még eggyel a hegyeimről. Lehet, hogy nekem nem is szülőföldem van, hanem szülőhegyem... (elgondolkodik)

bluemoon írta...

Kedves Kriszta, várom nagyon, tudtam én, hogy érdekes dolog ez a hegy mégis!