2013. május 10., péntek

1988 május 1 kapcsán...

előkerült ez az 1988. május 1-i keltezésű fotó a három és fél éves kislányomról...
 

mint látható, nemzeti szín zászlóval a kezében "menetel" az utcánkban, mintha a fal felé (falnak?) haladna...mindenképp zsákutcába. Úgy látom, szívesen vonult volna fel... Bár én előre szorongtam, mi lesz, ha rossz idő lesz és neki egy szál fehér blúzban kell résszt vennie iskolásként a kötelező felvonulásokon?...

aztán előkerült egy amatőr, helyi videofelvétel 1984-ből, a születése évéből, egy pezsgő felvonulásról (ugyanezen utcán is) (ezen már én se vettem részt (őt vártam.... október elejére.) Később se már ..., mire visszamentem tanitani....elmúltak a (kötelező) felvonulások. (nem kellett tovább izgulnom az egyszálfehérblúz miatt se...)

feltettem a fb-ra a videot,
pár nap múlva látom, hogy egyébként nem túl facebookaktiv lányom, aki immár anya is, féléves kisfiával van elfoglalva, feltette születése évében készül dokumentumot... (sőt még a férje is likeolta)

Hordoz(hat) némi (általánositható) tanulságot netán(?)...

(a klippet nem tudom ide feltenni):
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Hilzwp9bTgI

de úgyis ez más év...  bár én még nem irtam róla, mert akkor még nem kapcsolódtam be....

2 megjegyzés:

klaribodo írta...

Ez egy unikum! Eredeti hangulatot hív elő a térzene, a látványról nem is beszélve. Ha valaki ezután azt hiszi, hogy boldogtalanok és kényszeredettek voltunk a kommunista május elsejéken, nézze meg a videódat.

aliz írta...

naugyehogy...?!:)