2012. június 3., vasárnap

Tornaruha

Kérem szépen, a legutóbbi polémia tárgya:
a leányka tornaruha szögletesen kivágott trikóval, fekete nadrággal.

Még szerencse, hogy a papírbaba-gyűjteményemben szinte mindenfajta öltözet megtalálható. Ha kívántok még úttörőinget, iskolaköpenyt, kötényruhát, kombinét, kempingruhát, bármit; csak szóljatok :)

7 megjegyzés:

KapitányG írta...

Na, ez az, ami nekem soha nem volt! Mármint a trikó.
Nagy vagy, Vackor!

Vackor írta...

:)

(Nekem meg matrózblúzom nem volt sose, pedig úgy szerettem volna!)

Samu írta...

Nekem ilyen tornacuccom csak első általánosban volt, mert másodiktól kötelező volt a fekete, egybe tornadressz a vállán gombokkal. (Arról nincs képed?) Jöhet az iskolaköpenyes kép is.

Matrózblúzom sajnos nekem sem volt soha, pedig nagyon szerettem volna, de nálunk, a gimiben az nem volt előírás, csak a sötét szoknya és a fehér blúz (ünnepi öltözetnek).

írta...

Nekem egyberészes, sötétkék, 100% műanyag tornaruhám volt, amit nagyon utáltam, mert rám feszült minden domborulatnál. Istenien lehetett benne büdösödni. :(

Samu írta...

Nekünk fekete volt az előírás. Mindig akadt 1-1 lány, akinek kék volt, azokkal morgott a tanítónéni (alsóban), valamint később a tornatanár.

Gigi írta...

Nekünk piros kellett. És nagyon utáltam 13-14 évesen, mert sehol nem volt kényelmes.
Középiskolában szerencsére piros rövid nadrág megfelelt, a pólóra nem is emlékszem, milyen kellett.

N Zsuzsa írta...

Nekem alsó tagozatban volt ilyen blúzom, aztán az egybedressz. Gimiben hétköznapra csíkos matrózblúz vékony kartonanyagból, ünnepre fehér pikéből. (Mostanában nem látok piké anyagot.) S volt diáksapkánk is, kemény silttel, ami a közepén betörtünk, s úgy hordtuk "ködvágósan".