2018. november 24., szombat

E-könyv

Könyvek. Nekem egyre inkább csak e-könyvek.

Anyám halála után  egy diófa könyvszekrény is maradt rám, több mint ötszáz könyvvel. Én ezeket a könyveket még kislány koromban olvastam, a Milliók meg az Európa sorozat könyvei, klasszikusok, csodák, meg egyéb más könyvek. A különlegeseket, a számomra értékeseket  emlékezeteseket kiválogattam belőle és a többit eladásra meghirdettem. Eleinte senkinek sem kellet. Aztán jelentkezett egy régi kedves ismerősöm, hogy ő nagyon szeretné ezt az egészet. Eladtam neki a könyvszekrénnyel együtt. Négy könyv áráért.





Vérzett a szívem a könyvekért, de nekem magamnak is volt négy könyvespolcom tele könyvvel,  és már csak egy új könyvespolc fért el- amit meg is vettem és oda tettem a kiválasztott példányokat.

Évek óta nem vettem új könyvet.
Két héttel ezelőtt, amikor kitették a papír-gyüjtű szelektív kukát a ház elé, nyitva volt a teteje és megláttam benne két könyvet. Olvasatlan, lapozatlan példányok voltak. Kivettem a kukából és elhoztam. Mert könyvet azért nem dobunk ki...

Mondom évek óta nem vettem új könyvet.
De olvasni azért olvasok.  Jelenleg a második e-könyv-olvasómat használom.
A statisztikai oldala szerint 75 könyvet olvastam el és összesen 1401 órát töltöttem olvasással.

3 megjegyzés:

klaribodo írta...

De jó, hogy végre valaki kedveli az e-könyveket is! Legjobban azt a példányt tudom használni, amelyiknek világít a képernyője, így még azzal sem kell bajlódnom, hogy eloltsam a villanyt, ha már elálmosodtam. Nagyon érdekes könyvekre lehet rátalálni pl. torrentoldalakon. Legtöbbet a Petőfi Irodalmi Múzeum digitalizált anyagából olvasok, óriási kortárs gyűjteménye van. Persze, ha ismered, akkor nem szóltam.:)
Melyik e-könyvet ajánlanád nekem is elolvasásra?

aliz írta...

avassatok be ebbe az e-könyvbe, ln is szeretném használni....! (jobb szeretek képernyőről olvasni újabban)

Rozsa T. (alias flora) írta...

Nálam nehezen honosodik meg... Főleg talán azért, mert az érdekesebb könyvek ilyen váltoazata alig pár €-val olcsóbb, mint a papír változat, s attól kevésbé faj a szemem.
Viszont helyet nem foglal, se otthon, se bőrödben...