2011. február 20., vasárnap

1999?

Az évek csak mennek, mennek, egyik a másik után, és így visszanézve olyan egyformának tűnnek, ami tulajdonképpen jó (hisz ha valami nagy baj történt volna, arra biztosan emlékeznék), csak ilyenkor okoz némi gondot, amikor írnom kéne róla ide, a Hogyisvolt-ba.
Lapozgatom az 1999-es naptáramat (a sebtében, a naptár éppen nyitott oldalára feljegyzett telefonszámok miatt őrzöm, soha nem másolom át őket sehova, így aztán már több évnyi asztali naptár porosodik vagy itthon, vagy a munkahelyemen - rendetlen vagyok, ezen nincs mit szépíteni). Csupa olyan bejegyzést látok benne, hogy "kérdőív-megbeszélés", "utasítás-megbeszélés", "kötettervek", "szakértői értekezlet", "vándorlási táblák", "70-es rekordkiegészítés", "értekezlet, informatika", "OFA-konferencia", "összeírás tapasztalatai, kérdéseket megfogalmazni", "Eger, reggel 1/2 6, Mester utca" - szóval munka és munka és munka, elsősorban és mindenekelőtt a következő népszámlálás előkészítése. És közben szép lassan elfogyott az év...
Egerbe azért indultunk olyan korán, mert Á. félt, hogy nem érünk le nyolcra, aztán ott voltunk 7 óra után, és az egész városban nem találtunk nyitva olyan helyet, ahol meg lehetett volna inni egy kávét. Egeren kívül volt még Székesfehérvár is, erről az útról két emlékem is maradt. Az egyik, hogy képesek voltunk a vasútállomástól csupán egy kőhajításnyira lévő Gyümölcs utcát úgy megközelíteni, hogy közben megkerültük majdnem a fél várost, majdnem a Seregélyesi útnál fordultunk vissza a Budai úton, ott már F. is belátta, hogy nem jó irányba megyünk. Mondtuk is neki: így bízza magát az ember térképészre... A másik: 30 év után találkoztam végre - ott, Székesfehérvárott - B.Gy.-vel, egykori évfolyamtársammal.
Aztán - ezt már a naptár segítsége nélkül mondom - költöztünk is abban az évben, december legelején, Kelenvölgyből Zuglóba.
És minden bizonnyal cirkuszban is voltam a négyéves unokával, van ugyanis egy bejegyzés a naptárban: "cirkuszjegyért menni".
Nos, ennyit tudok 1999-ről.

4 megjegyzés:

klaribodo írta...

Kiderül, milyen rossz nagymama voltam. A kisebbik unokámat nem vittem cirkuszba soha. :(

KapitányG írta...

Akimoto, én nagyon tisztelem a cirkuszt, pontosabban: a cirkuszosokat. Azt az irtózatos mennyiségű munkát, ami egy-egy műsorszámban van - és legtöbbször még a nevüket sem jegyezzük meg.

Névtelen írta...

Igaz, Egerben ittál volna kávét... De 99-ben épp a Budai u.-tól egy kőhajításnyira voltam, szívesen meghívtalak volna, ha már akkorát kerültetek Gyümölcs utcát keresgélve:))
rhumel

KapitányG írta...

Rhumel, köszönöm így is :)