2014. január 18., szombat

Egy a változások közül

Mint már annyiszor, most is kiderült, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezzük ugyanazt a témát. Én egészen egyszerű, földhözragadt módon közelítem meg és saját belső változásaim közül mutatok egyet.

Magamról el nem tudtam volna képzelni akár még 10 évvel ezelőtt sem, hogy új ismeretségeket kössek önszántamból, nem kényszerből, csak úgy, lazán, örömmel. Ha valaki rá akart venni, be akart vinni egy társaságba, mondván, "megismerkedhetsz másokkal", mindig azt feleltem, nem akarok, elég nekem annyi ismerős, amennyi van - és komolyan is gondoltam, tényleg így is éreztem.  Idegenek jelenlétében feszélyezve éreztem magam, de annyira, hogy például annak idején a menzán mindig rettentően zavart, hogy végig kell mennem az asztalok között, mielőtt leülnék, vagy amikor ebéd után kimegyek onnan. Úgy éreztem, mindenki engem néz, pedig nyilvánvalóan a kutya se törődött velem. 
Aztán magam lepődtem meg legjobban, - csak utólag ébredve rá a változásra - amikor néhány éve minden gond nélkül találkoztam olyanokkal, akikkel a blogvilágban addig csak kommentekben, emailekben érintkeztünk. Négy-öt ilyen találkozásom volt, sőt egyszer a Margit-hídnál szólítottam le valakit (az a bizonyos régi énem ilyet se tett volna), akivel évek óta olvastuk egymást és ráismertem a blogjában szereplő képek alapján.  Majd pedig nagy lelkesedéssel vettem részt egy igen jól sikerült találkozón, ahol összejöttünk heten, akik addig csak egymás blogjait olvasva és azokon keresztül kommunikálva ismertük egymást, de addig tulajdonképpen idegenek voltunk.
Mondhatná valaki, hogy lám, mit tesz az internet, de nem erről van szó,  mert ezt a változást több más vonatkozásban is érzem, csak itt ez a példa látszott a legszemléletesebbnek. Az ember változik.


6 megjegyzés:

klaribodo írta...

Az az ember, aki feszengve ment végig a menza asztalai között, miért találta föl magát a blogírók között?

Ági írta...

Nem tudom, nem próbáltam ennek még rálelni az okára. (Persze amíg tanultam meg dolgoztam, mindig sok emberrel voltam körülvéve és köztük is föltaláltam magam.)

klaribodo írta...

Ági, magamon azt vettem észre, hogy változó ez az újkeletű nyitottság. Valahogy mégis a blogírással-olvasással függ össze. (Csak ez marad a fájós térdűeknek.:)

mick írta...

Vegyük csak azt, hogy a blogot kommentelők az esetek kilencven valahány százalékban tegezik egymást. Megtennék-e, ha egy korábban ismeretlen valakivel összefutnak az utcán? Nyilván nem. Persze számos oka lehet még, csak ez jutott eszembe.

Rozsa T. (alias flora) írta...

Nekem ez a mai Ági ismerős!
Menjél vissza a gyerek- és kamaszkorodba! Sok kulcs van ott elásva...

Ági írta...

Gondolod, Rózsa? :) Én meg mostanában apámra ismerek sokszor magamban, ő volt ilyen.