2013. január 4., péntek

Békét!

Az emmausz.freeblog.hu tavalyi statisztikája, ha jól számoltam össze: 404 db poszt. Naponta tehát több mint egy anyagot feltettem. Ezek mind arról szóltak, hogy mivel töltöttem Isten szent napját, miről mi a véleményem, kikkel találkoztam, miben lelem kedvemet, stb., stb. Egyik bejegyzésben annak adtam hangot, hogy akik rendszeresen olvasnak engem, jobban ismernek, mint én saját magamat. Nyugtával dicsérd a napot, kommenteltem Ági évértékelő felhívását. Sajnos igazam lett: Egyik szeretett húgom december 28-án elhunyt. (RIP) Még friss a család gyásza. Az enyém is. Tudva tudom, hogy neki már jó. De az űr attól még létező űr. „Innen” ezt éljük meg.
2012-ben egyébként két unokánk született, egy fiúcska, vele lakunk egy fedél alatt még egy-két hónapig. Az ő szemünk előtt bontakozó életkéje megaranyozta napjaimat. Született egy angyalka is, Angéla. Ő is nagyon aranyos, de hát ritkábban jutok el hozzájuk.
Karácsonykor legkisebb lányunk is eljegyeztetett. Immár mind a négy gyermekünk inkább máshoz tartozik. Nincs is ezzel semmi baj. Az ellenkezője fájna.
A 2012. év egyik apró történése a könyvmegálló felállítása. Tegnap látogattam meg utoljára. Örömömre kint élő lányunk az ötletet kivitte apró francia településükre, ahol szintén megvalósítják.
Az év nagyobb történése, hogy az év eleje kórházban ért. Beállították a keringési zűrjeim gyógyszerelését. Én csak becsületesen beszedem a bogyókat, (utántöltöm, mint spicces ember a bort). Hála Istennek, egész évben elfogadható állapotban leledztem.
Kocsimat valaki összetörte, nászom megjavította. Beigazolódott: elsőbbsége csak annak van, akinek megadják. Volt, aki a preventív vezetésre figyelmeztetett. Azt hiszem az igazi prevenció, ha a garázsban áll a kocsi. Onnan legfeljebb ellopják.
Nagy élményünk volt idén a „klántalálkozó”. Létszámunk ez idő szerint tizennyolc fő. Lassan már szállodát kell bérelnünk ennyi emberre, ennyi gyerekre (unokára).
Örültem olimpiai sikereinknek, miközben fáj, hogy ez már az ajzószerek párviadala.
Nem örültem az ország szűnni nem akaró politikai kettéosztottságának. Utóbb egy kommentben odanyilatkoztam, hogy „varrjuk össze” a két felet tehetségünk szerint. Ez akarati kérdés is, nem csupán indulati, mint a szurkolók fanatizmusa. Most az
„öltéstechnikán” gondolkozom. Legjobb a Feljebbvalóval megbeszélni.
Mindenesetre azt a tapasztalatot szűrtem le magamnak, hogy szabadságom, békém, magamon belül található. A nyugdíjam se több, se kevesebb nem lesz, ha a bennem megfogalmazódó felismeréseket megosztom másokkal. Ez az én hatósugaram, hatóköröm. Nagyon elszomorít a Facebook-on meg-megjelenő hír egyes személyek eltűnéséről. Nem tudom, hogy jól tenném-e, ha megosztanám saját anyagomban a képmásukat. A striciket óvatosságra intené a képanyagok közzététele, s eredményessége erősen kétséges. Ez megint olyan dolog, amit a Gondviselő elé viszek. Segítse az ártatlanokat, és szabadítson meg a gonosztól engem, téged, mindnyájunkat.
Ezeknek a szellemében kívánok belső derűt és békét az újabb időszakokra Mindenkinek.

14 megjegyzés:

stali írta...

Igen, békét. No meg egészséget.

mick írta...

Viszont kívánom!

aliz írta...

vajon a fb-on hogy lehet(ne) megtalálni? :)

mick írta...

Az eltűnteket? Ott a portréjuk, és a kérés, aki tud róluk valamit, üzenjen.
Azt hiszem, hogy azok kapják, akikkel valamelyik ismerősük az ilyen eseteket megosztják.

aliz írta...

nem arra gondoltam...hanem e bejegyzés irójára...pl.

mick írta...

aliz: Ha rajta vagy a FB-on írd be a keresőbe Gyorgyovich Miklós.

rhumel írta...

"..szabadságom, békém, magamon belül található"
Igen, ez az!!!Olyan nagyon értem és átérzem, amit itt írtál.
Csak rajtunk múlik, erős akarattal a nehézségek közepette is megőrizhető a belső derű.
(Hozzáteszem, velem együtt azért Neked is a családi béke és összetartó szeretet teszi könnyebbé:)

stali írta...

Évekig voltam egyedül, akivel megtanultam a lelkem békéjét, derűjét megőrizni, nem volt már velem.
Nélküle is megőrizni vágytam ezeket. Talán sikerült. Jutalmul/büntetésül ma már nem vagyok egyedül, a belső béke viszont itt van, velünk, bennünk. Ettől válik minden nap ismét ünneppé.

mick írta...

Rhumel, stali: Mindenkinek kívánom, amit olyan szépen kibontottatok.
(A családi békéhez hozzáraktam a magamét, de nem állítom, hogy ez minden esetben elég.)

írta...

Ó, én meg szeretnék kérni magamnak ilyen teféle nyugalmat, ha lehet. ::)) Jó egészséget kívánok, és várom az öltéstechnikai elképzelésedet. :)

mick írta...

Próbálom türelemmel elolvasni mindenkinek a véleményét, hogy megértsem, miért gondolkoznak másképp, mint én. Meg kell vallanom, a gyalázkodó megfogalmazásokkal nem tudok mit kezdeni, csak keserűséget okoznak, mert a széthúzást szítják, aminek semmi értelme nincs. Ha sikerül megértenem másokat eggyel közelebb kerülök ahhoz, hogy létrejöhessen valamiféle közös platform. Nem hiszem, hogy ez pillanatokon belül megvalósul. De reménykedem.

Rozsa T. (alias flora) írta...

"... szabadságom, békém, magamon belül található."
Ezt a tanulságot én is leszűrtem, különösen mióta kijártam az egyedülmaradás iskoláját és a vele járó szabadságét, amivel kellett valamit kezdeni...
A te egyensúlyod fontos része mély istenhited.
Ki, hogy tudja megtalálni a magáét...

mick írta...

fora: Tagadhatatlan. Nekem Kr. „a szegletkő, melyet az építők elhajítottak”. Az egyetlen fix kapaszkodóm, aki soha nem okoz csalódást, és akinek az igazságai időtlen időkre szólnak, aki élte, amit hirdetett.
A nyelv nekem az Ő értékes ajándéka.

mick írta...

Küldöm a hiányzó l betűt.
Öregszem.
Öreg szem ...