2019. november 22., péntek

Testvéri viszony

Én sem akarok/tudok blog-anyja lenni,  de eszembe jutott egy téma, amiről - ha jól emlékszem még nem írtunk.
Ez a testvéri viszony.
Kinek van, kinek nincs, akinek nincs, vágyott-e rá, vagy pont úgy volt jó, ahogy volt, akinek van , ő hogy élte meg gyermekkorban a testvéréhez, testvéreihez fűződő viszonyát, változott-e ez felnőtt korban, és már sokan írhatunk arról is, hogy öregkorunkra ez a testvéri viszony hogy alakult.

Meséljetek...


9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jaj de jó, Bluemoon!
Nap mint nap jöttem és néztem, nincs-e valami új bejegyzés, hozzászólás itt.
A téma is remek. Remélem a többieknek is tetszik. Egykeként ugyan, de magam is írok majd erről.
rhumel

Rozsa T. (alias flora) írta...

De jó, hogy javasoltad! Azt hiszem, jónéhányan vártuk, hogy valaki elkezdje a témafelvetést!

Kelemen Éva írta...

Nagyon jó a téma. Két fiú testvér után harmadik gyermeke voltam az édesapámnak, második az édesanyámnak. A téma nagyon is megérint. Jövök hamarosan.
És nekem is van témám: "Készülődés" címmel. Ez decemberben jelentheti a Karácsonyra való készülődést, de a "hatvanon felülieknek" mást is jelenthet.
Válasszátok a nektek legjobban fekvő témát, írjunk, és olvassuk egymás írásait minél előbb!

Ági írta...

De jó! Már féltem, hogy veszni hagyjátok lelkünkből lelkedzett gyönyörű magzatunkat, de látom, lesz téma. :)

klaribodo írta...

Borzasztó! Hogy lehet írni arról a hullámzó viszonyról, ami a mai napig elválaszt/összeköt a másik testvéremmel? Úgy, hogy ne sértsek, ne haragudjon, az igazságot írjam, de ne feketébben és ne rózsaszínűbben a valóságosnál?
Ennél nehezebb házi feladatot még nem találtatok ki. Persze, tudom, nem kötelező megírni, de egyfolytában nyomaszt, fölkavar, gondolkodom, ami nehezemre esik...:))))

Kelemen Éva írta...

Klári! A legjobb testvérek között is megtörténnek olyan dolgok egy hosszú élet során, amire hol az egyik, hol a másik még álmában sem gondolt addig, amíg meg nem történt.
Nekem is átfutott az agyamon, hogy a testvéri kapcsolatról legalább annyira nehéz írni, mint egy házasságról. Őrizni kell az intimitás határait mindkettőnél. Valamennyire mindenképp!

klaribodo írta...

Köszönöm, Éva! Majd megtalálom a formát a tartalomhoz. :))

bluemoon írta...

Igen, klaribodo, pont erre gondoltam, amiről írsz.

Nem szentenciákra, bár jó lenne ebben a témában a bölcsek kövét birtokolni és megosztani mindannyiunkkal, de én speciel történetekre számítok, vicces, kacagtató, szívfacsaró, hétköznapi vagy emelkedett pillanatok szavakba öntésére. Persze, kinek, mi születik meg a tollából.

Mivel magunknak kéne rendet, rendszert tartani, kérem, hogy mindenki a tárgy megjelölésnél jelölje be a "testvéri viszony"-t.

Ági írta...

Hozzáteszem, hogy amikor a saját bejegyzését írja, mindenki címkézze be a saját nevét is, mert különben a neve címkéjére kattintva nem fog megjelenni a bejegyzése, amit ugye senki nem szeretne.
És az éppen aktuális téma címkéje mindenkinél legyen ugyanaz, tehát pl. most "testvéri viszony", nem pedig "testvér", vagy bármi más, mert csak így fognak megjelenni a témához tartozó bejegyzések egységesen.
Most még becímkéztem a már elkészült bejegyzéseket, egy darabig odafigyelek rájuk, de csak addig, amíg mindenki meg nem szokja.